K1. "Alkuhuuma". Aika, jona ei nää toisessa mitään vikaa. Ei ärsyynny, tai ainakaan näytä ärsyyntyvänsä asioista, joita toinen tekee tai jättää tekemättä.

K2. Kun alkuhuuma on ohitettu, tulee ensimmäinen oikea kysymys. Miksi olet poika/tyttöystäväsi kanssa? Mikä siinä muka on niin helvetin uskomatonta, et se olis sulle just se oikee? Tiedät jo sen hyvät puolet ja huonot puolet, koet tuntevasi hänet läpikotaisin. Mutta miks et haluis jotain muuta? Mikä siinä on just SE juttu, miks just se?
Tai vastaavasti, jos olet varma että hän on se oikea, epäröit oletko sinä hänen mielestään se oikea.

(Mä toivon, ettei muut tee niinkun mä. Pohdittuaan näitä ahdistuu lähestulkoon kuoliaaksi ja katoaa paikalta, kun Harry Potter näkymättömyysviittansa kanssa.) 

K3. Ja sitten, kun olette selvinneet kahdesta ensimmäisestä vaiheesta, tulee luonnollisesti viimeinen vaihe.
Viimeiseen vaiheeseen kuuluu monia mukavia asioita. Perhe, lapsia, koira, mahdollisesti 3-7 rottaa, yhteisen hautapaikan suunnittelu, lomamatkoja ja ihanan romanttisia yhteisiä Playstationin peluu hetkiä. (Tai siksi hän sitä kutsuu, oikeasti hän pelaa kaverinsa kanssa Fifaa ja sä olet se kolmaspyörä.) 
Mutta kuten kaikilla muillakin on kääntöpuolensa niin onhan tälläkin: Olette seurustelleet 3vuotta 7kk ja 21päivää tai vaikka 14vuotta 6kk ja 3päivää.
Hän tulee kotiin ja pyytää sinut keskustelemaan vakavasti. Hän ei ole pettänyt sinua. Ei fyysisesti, mutta henkisesti. Hän on ihastunut lähikuppilan mukavaan baarimirkkuun. Mitä sä voit tehdä siinä kohtaa? Suutut, tottakai. Itket, tottakai. Mutta miksi? Hän ei ole tehnyt sinua kohtaan oikeasti mitään väärää. Me ollaan kaikki kuitenkin vain ihmisiä. Ootko muka joskus pystynyt hallitsemaan tunteitasi? Päättänyt, että tota mä rakastan, tota mä en rakasta. Enpä oikein usko. 
Tai sit, joku kaunis päivä sä havahdut, et oot ollut ton tyypin kans yhdessä, elätte saman katon alla ja yhtäkkii se ei tunnu enään miltään. Välität toki kovasti hänestä, mutta siinä se. Miks olla yhes, jos ette halua olla yhessä. Haluaako joku oikeasti olla yhessä toisen kanssa joku 70vuotta? 

Jatketaanpi aiheesta paremmalla aikaa. 

xoxoxo

-WIYHH